Kennisbank

Een bericht plaatsen op je website

Een bericht plaatsen op je website

Als je een website hebt met WordPress als content management systeem, dan is het eenvoudig om nieuwe berichten te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot het beheergedeelte van je website en enkele basiskennis van het platform. In dit stukje zullen we stap voor stap laten zien hoe je een bericht op je website kunt plaatsen, inclusief hoe je een uitgelichte afbeelding kunt toevoegen en hoe je categorieën kunt toewijzen aan je bericht. Zo kun je snel en gemakkelijk nieuwe inhoud delen met je bezoekers.

  • Log in op het beheergedeelte van je WordPress-site. Dit doe je door naar de URL van je website te gaan, gevolgd door “/wp-admin”. Bijvoorbeeld: “www.mijnwebsite.nl/wp-admin“.
  • Klik op het menu-item “Berichten” in het linkermenu.
  • Klik op de knop “Nieuw bericht” boven aan de pagina.
  • Voer de titel van je bericht in het tekstvak “Titel” in.
  • Voer de inhoud van je bericht in het tekstvak “Bericht” in. Je kunt hier tekst, afbeeldingen en andere media toevoegen.
  • Als je klaar bent met het schrijven van je bericht, klik je op de knop “Publiceren” om het bericht op je website te plaatsen.

Categorieën

Ook aan de zijkant van het bewerkingsscherm voor je bericht zie je een meta-box met de naam “Categorieën”. Hier kun je één of meerdere categorieën selecteren om je bericht aan toe te wijzen. Categorieën kunnen worden gebruikt om je berichten te organiseren en te groeperen, zodat bezoekers van je website makkelijker specifieke soorten berichten kunnen vinden.

Uitgelichte afbeelding

Aan de zijkant van het bewerkingsscherm voor je bericht zie je een meta-box met de naam “Uitgelichte afbeelding”. Hier kun je een afbeelding uploaden of selecteren die al op je website is geüpload, en deze als de uitgelichte afbeelding voor je bericht instellen. Deze afbeelding zal op sommige delen van je website worden getoond, afhankelijk van het gebruikte thema.

Voel je je toch nog niet zeker bij het plaatsen van een bericht? Bekijk dan deze instructievideo waar alles nog eens rustig wordt besproken.

Login