Kennisbank

Emailmarketing inzetten

Hoe gebruik ik e-mailmarketing voor mijn bedrijf?

E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met jouw huidige klanten en om nieuwe klanten aan te trekken voor jouw bedrijf. Hier zijn enkele stappen om e-mailmarketing te implementeren voor jouw bedrijf:

 1. Verzamel e-mailadressen: De eerste stap is om e-mailadressen te verzamelen van jouw huidige klanten en geïnteresseerde potentiële klanten. Dit kan door een inschrijfformulier op jouw website te plaatsen, of door mensen te vragen hun e-mailadres achter te laten bij het maken van een aankoop of bij het invullen van een contactformulier.
 2. Maak een verzendschema: Bepaal hoe vaak jij e-mails wilt versturen. Dit kan wekelijks, maandelijks of zelfs seizoensgebonden zijn. Houd er rekening mee dat te vaak versturen kan leiden tot ongewenste e-mails of ongeïnteresseerde ontvangers.
 3. Maak een inhoudsplan: Bedenk welke inhoud je in jouw e-mails wilt opnemen. Dit kan zijn van aankondigingen van nieuwe producten of diensten, aanbiedingen, nieuwsbrieven of andere relevante informatie voor jouw doelgroep.
 4. Maak een e-mailtemplate: Maak een professioneel ogende e-mailtemplate die jij kunt gebruiken voor al jouw e-mails. Zorg ervoor dat deze aansluit bij jouw huisstijl en dat deze eenvoudig te lezen is op zowel desktop als mobiele apparaten.
 5. Verstuur en analyseer: Verstuur jouw e-mails volgens jouw verzendschema en analyseer de resultaten. Bekijk hoeveel mensen de e-mails hebben geopend, hoeveel er op de links hebben geklikt en hoeveel er zich hebben uitgeschreven. Gebruik deze informatie om jouw e-mailcampagnes te verbeteren en te optimaliseren.
  1. Personalisatie: Personaliseer jouw e-mails door bijvoorbeeld de naam van de ontvanger te gebruiken in de e-mail. Dit kan de open- en klikratio verhogen en kan leiden tot een grotere betrokkenheid van de ontvanger.
  2. Opt-in: Zorg ervoor dat jouw e-mails alleen worden verstuurd aan mensen die zich hiervoor hebben aangemeld (opt-in). Dit kan helpen om spam te voorkomen en kan de respons verhogen.

  E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met jouw huidige klanten en om nieuwe klanten aan te trekken. Door e-mailadressen te verzamelen, een verzendschema te maken, een inhoudsplan te maken, een e-mailtemplate te maken, te versturen en te analyseren, personalisatie toe te passen en opt-in toe te passen, kan je e-mailmarketing succesvol implementeren voor jouw bedrijf.

Login