Kennisbank

Iets toegevoegd aan de website, maar is dit niet direct zichtbaar?

De oorzaak van dit probleem is logisch te verklaren

Wanneer we een website bezoeken, worden er veel verschillende onderdelen geladen, zoals afbeeldingen, video’s, CSS-bestanden en JavaScript-bestanden. Deze bestanden worden opgeslagen in het cache-geheugen van onze webbrowser, zodat de website sneller kan worden geladen wanneer we deze opnieuw bezoeken. Het is een handige manier om de laadtijd van websites te versnellen en bandbreedte te besparen.

Maar soms kan het cache-geheugen problemen veroorzaken bij het weergeven van websites, vooral als er wijzigingen op de website zijn aangebracht. Wanneer we een website bezoeken die al eerder is bezocht, gebruikt onze browser het opgeslagen cache-geheugen om de website te laden in plaats van de nieuwste versie van de website van de server te downloaden. Hierdoor kunnen de recente aanpassingen niet worden weergegeven.

Eenvoudig op te lossen

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Door de cache van de browser te legen, kunnen we de nieuwste versie van de website downloaden en bekijken. Dit is eenvoudig te doen door de toetsen “CTRL + F5” in te drukken op Windows of “CMD + Shift + R” op Mac. Hiermee wordt de cache van de browser leeggemaakt en wordt de website opnieuw geladen vanaf de server. Als alternatief kan je de browserinstellingen wijzigen om te voorkomen dat de cache van de browser wordt gebruikt bij het laden van pagina’s.

Het is belangrijk om te weten dat het probleem van het niet kunnen zien van de aanpassingen op een website niet altijd een probleem van de website zelf is, maar vaak te maken heeft met de cache-instellingen van de browser. Het is een eenvoudig probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost door het cache-geheugen van de browser leeg te maken.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het bekijken van de nieuwste versie van een website, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de website om te zien of er andere problemen zijn die de weergave beïnvloeden.

Login