Kennisbank

Emailmarketing

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van digitale marketing waarbij bedrijven e-mails sturen naar hun doelgroep met het doel om hun producten of diensten te promoten. Het doel van e-mailmarketing is om klanten en prospects te informeren over aanbiedingen, nieuwe producten of andere belangrijke informatie over het bedrijf.

Bedrijven kunnen e-mailmarketing gebruiken om hun merknaam te vestigen, om nieuwe leads te genereren en om hun klantenbestand te vergroten. E-mailmarketing kan ook worden gebruikt om bestaande klanten te betrekken en te behouden door middel van nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen en andere relevante informatie.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven e-mailmarketing kunnen inzetten, zoals het versturen van nieuwsbrieven, het opzetten van e-mailmarketingcampagnes en het opnemen van e-mailadressen in een abonneelijst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de e-mails die worden verzonden, relevant zijn voor de ontvangers en dat ze voldoen aan de regels voor spambeveiliging.

Login