Nieuwsberichten

Shopify, wat is het

Wat is Shopify en hoe werkt het?

Shopify is een cloud-gebaseerd e-commerce platform dat ondernemers helpt om hun online winkel te beheren en te verkopen van hun producten via het internet. Het biedt een gemakkelijke manier om een professionele en aantrekkelijke online winkel te maken, producten toe te voegen, betalingen te accepteren, en orders te verwerken.

Om Shopify te gebruiken, moet je een account aanmaken op de website van Shopify en vervolgens kun je je winkel opzetten door het kiezen van een thema voor je winkel en het toevoegen van producten en informatie over je bedrijf. Je kunt ook integraties instellen voor betalingsgateways, verzendmethoden, en andere functies om je winkel te laten werken zoals jij het wilt.

Uiteindelijk kun je je winkel online zetten en beginnen met het verkopen van je producten. Shopify biedt ook tools voor het beheren van orders, het bijhouden van voorraad, het opstellen van rapporten, en het bieden van klantenservice om je te helpen je bedrijf te laten groeien.

Welke soorten producten kun je verkopen met Shopify?

Je kunt bijna elk soort product verkopen met Shopify, van fysieke producten zoals kleding en meubels tot digitale producten zoals e-books en muziekbestanden. Shopify biedt ook integraties met externe marktplaatsen zoals Amazon en eBay, wat betekent dat je je producten ook op die platformen kunt verkopen.

Shopify biedt ook specifieke functies voor bepaalde soorten producten, zoals de mogelijkheid om abonnementen te verkopen of om producten te laten bedrukken op bestelling. Dit maakt het gemakkelijk om een breed scala aan producten te verkopen, of je nu een kleine start-up bent of een groot bedrijf.

Hoe maak je een online winkel met Shopify?

Het maken van een online winkel met Shopify is gemakkelijk en kan in een aantal stappen worden gedaan:

 1. Ga naar de website van Shopify en maak een account aan. Je zult enkele basisinformatie moeten invoeren, zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord.
 2. Selecteer een plan voor je winkel. Shopify biedt verschillende abonnementen met verschillende functies en prijzen. Kies het abonnement dat het beste bij je bedrijfsbehoeften past.
 3. Voer informatie over je bedrijf in. Dit omvat het invoeren van details over je producten, je verzend- en retourbeleid, en je betalingsmogelijkheden.
 4. Kies een thema voor je winkel. Shopify biedt een breed scala aan professioneel ontworpen thema’s die je kunt gebruiken om je winkel er professioneel uit te laten zien.
 5. Voeg producten toe aan je winkel. Dit omvat het uploaden van afbeeldingen en het invoeren van informatie over elk product, zoals de naam, beschrijving, prijs en voorraad.
 6. Stel integraties in voor betalingsgateways en verzending. Dit zorgt ervoor dat klanten hun aankopen kunnen afrekenen en dat je orders kunt verzenden.
 7. Zet je winkel online. Wanneer je klaar bent met het instellen van je winkel, kun je het publiceren en beginnen met het verkopen van je producten.

Het opzetten van een online winkel met Shopify kan in een paar uur worden gedaan, afhankelijk van hoeveel producten je hebt en hoeveel tijd je besteedt aan het personaliseren van je winkel. Shopify biedt ook veel hulpmiddelen en middelen om je te helpen bij het opzetten en beheren van je winkel, dus als je hulp nodig hebt, staan ze klaar om je te helpen.

Wat zijn de verschillende prijzen en abonnementen van Shopify?

Shopify biedt verschillende abonnementen met verschillende prijzen en functies om aan de behoeften van verschillende soorten bedrijven te voldoen. De huidige abonnementen zijn:

Basic Shopify: € 21 per maand. Dit abonnement biedt de basisfuncties die je nodig hebt om een online winkel te starten, waaronder de mogelijkheid om producten toe te voegen, betalingen te accepteren en orders te verwerken.

Shopify: € 59 per maand. Dit abonnement biedt alle functies van Basic Shopify, plus extra functies zoals professionele rapportage, verzending met korting en toegang tot gift cards.

Advanced Shopify: € 289 per maand. Dit abonnement biedt alle functies van Shopify, plus extra functies zoals geavanceerde rapportage, verzending via verschillende leveranciers en de mogelijkheid om aangepaste prijzen voor specifieke klanten in te stellen.

Shopify Plus: prijs op aanvraag. Dit is een op maat gemaakt abonnement voor grote ondernemingen met veel behoeften, met functies zoals geavanceerde scalabiliteit, integraties met externe systemen en toegang tot gespecialiseerde support.

Buiten deze abonnementen biedt Shopify ook een gratis proefperiode van 3 dagen zodat je het platform kunt uitproberen voordat je je aanmeldt voor een betaald abonnement. Het basisabonnement is de eerste maand slechts € 1.

Afgezien van de maandelijkse abonnementskosten, brengt Shopify ook transactiekosten in rekening voor elke verkoop die je via het platform maakt. Deze kosten variëren afhankelijk van het abonnement dat je hebt en van de betalingsgateway die je gebruikt. Meer informatie over de transactiekosten van Shopify is beschikbaar op hun website.

Hoe is de ondersteuning van Shopify?

Shopify biedt verschillende manieren om ondersteuning te bieden aan hun gebruikers, afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Alle abonnementen bieden toegang tot hun helpcentrum, waar je toegang hebt tot honderden artikelen en video’s met stapsgewijze instructies over hoe je het platform kunt gebruiken en problemen kunt oplossen.

Basic Shopify-abonnementen hebben ook toegang tot de Shopify Community, waar je vragen kunt stellen aan andere gebruikers en ondersteuning van de Shopify-ondersteuningsteam kunt krijgen via e-mail.

Shopify- en Advanced Shopify-abonnementen bieden ook livechat- en telefonische ondersteuning, zodat je direct contact kunt opnemen met het ondersteuningsteam als je hulp nodig hebt.

Shopify Plus-abonnementen bieden toegang tot een gespecialiseerd supportteam en aanvullende ondersteuning via accountmanagers.

Al met al biedt Shopify een goed niveau van ondersteuning voor hun gebruikers, met verschillende manieren om hulp te krijgen afhankelijk van het abonnement dat je hebt.

Voordelen van Shopify

 1. Gemakkelijk te gebruiken: Shopify is een gebruiksvriendelijk platform, wat betekent dat het gemakkelijk is om te leren hoe je het kunt gebruiken, zelfs als je geen technische vaardigheden hebt.
 2. Professioneel ontworpen thema’s: Shopify biedt een scala aan professioneel ontworpen thema’s die je kunt gebruiken om je online winkel er professioneel uit te laten zien.
 3. Veel integraties: Shopify biedt integraties met een breed scala aan externe tools en services, zoals betalingsgateways, verzendmethoden en marketingtools, wat het gemakkelijk maakt om je winkel te laten werken zoals jij het wilt.
 4. Goede klantenservice: Shopify biedt verschillende manieren om ondersteuning te bieden aan hun gebruikers, waaronder livechat en telefonische ondersteuning voor betaalde abonnementen.
 5. Uitgebreide rapportage: Shopify biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden om je te helpen bij het beter begrijpen van je bedrijfsresultaten en hoe je je winkel kunt verbeteren.

Nadelen van Shopify

 1. Maandelijkse abonnementskosten: Om Shopify te gebruiken, moet je een maandelijks abonnement betalen, wat voor sommige mensen een belemmering kan zijn.
 2. Transactiekosten: Shopify brengt transactiekosten in rekening voor elke verkoop die je via het platform maakt, wat kan leiden tot extra kosten voor je bedrijf.
 3. Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Hoewel je de layout en het thema van je winkel kunt aanpassen, zijn er beperkte mogelijkheden om de functionaliteit van het platform aan te passen.
 4. Beperkte controle over SEO: Shopify biedt enkele SEO-gereedschappen, maar je hebt minder controle over hoe je winkel wordt weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines dan wanneer je een zelfstandige website hebt.
 5. Sommige integraties zijn niet gratis: Hoewel er veel integraties beschikbaar zijn voor Shopify, zijn sommige van hen niet gratis en moeten ze afzonderlijk worden aangeschaft.

Wat zijn goede alternatieven voor Shopify?

Er zijn enkele andere e-commerce platforms die goede alternatieven kunnen zijn voor Shopify, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren:

 1. WooCommerce: WooCommerce is een open source e-commerce plugin voor WordPress, wat betekent dat je een WordPress-website kunt gebruiken om je online winkel te maken. Het is gratis te gebruiken, maar je moet wel je eigen hosting en domein regelen. Lees hier meer over WooCommerce.
 2. BigCommerce: BigCommerce is een cloud-gebaseerd e-commerce platform dat vergelijkbaar is met Shopify. Het biedt veel van dezelfde functies, zoals professioneel ontworpen thema’s en integraties met externe tools en services.
 3. Magento: Magento is een open source e-commerce platform met een breed scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden. Het is echter meer gericht op grotere ondernemingen en kan moeilijker te gebruiken zijn voor kleinere winkels.
 4. Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud is een cloud-gebaseerd e-commerce platform dat gericht is op grote ondernemingen en biedt geavanceerde functies zoals kunstmatige intelligentie en persoonlijke aanbevelingen.
 5. Wix eCommerce: Wix is een websitebouwer die ook een e-commerce platform heeft genaamd Wix eCommerce. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel aanpassingsmogelijkheden, maar heeft misschien niet dezelfde professionele uitstraling als sommige andere platforms.

Er zijn veel andere e-commerce platforms beschikbaar, dus het is belangrijk om te overwegen wat voor soort winkel je wilt maken en welke functies het beste bij je behoeften passen voordat je een beslissing maakt.

Samenvatting

Shopify is een cloud-gebaseerd e-commerce platform dat ondernemers helpt om hun online winkel te beheren en producten te verkopen via het internet. Het biedt een gemakkelijke manier om een professionele en aantrekkelijke online winkel te maken, producten toe te voegen, betalingen te accepteren en orders te verwerken. Het platform biedt professioneel ontworpen thema’s, integraties met externe tools en services, en goede klantenservice. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, elk met verschillende prijzen en functies, en transactiekosten zijn ook van toepassing. Alternatieven voor Shopify omvatten WooCommerce, BigCommerce, Magento, Salesforce Commerce Cloud en Wix eCommerce.

Login